De ce BIO?

10 motive pentru a alege alimente ecologice:

  1. Evitați substanțele chimice – Consumul de alimente ecologice este singura modalitate de a evita cocktailul de otrăviri chimice prezente în produsele alimentare comercializate.
  2. Beneficiați de mai mulți nutrienți – Produsele alimentare ecologice au mai multe substanțe nutritive – vitamine, minerale, enzime și micronutrienți – decât alimentele cultivate comercial, deoarece solul este gestionat și hrănit cu practici durabile conform standardelor responsabile.
  3. Bucurați-vă de un gust mai bun – Încearcă-l! Alimentele cultivate ecologic au, un gust mai bun, deoarece pământul hrănit, bine echilibrat produce plante sănătoase și puternice, care sunt cultivate pentru gustul lor puternic.
  4. Evitați OMG-urile – Alimentele modificate genetic (GE) și organismele modificate genetic (OMG) contaminează alimentarea cu alimente într-un ritm alarmant, cu repercusiuni dincolo de înțelegere. Alimentele cultivate ecologic nu pot fi modificate genetic în nici un fel, alegerea ecologică este singura modalitate de a fi siguri că alimentele care au fost produse genetic au rămas în afara dietei.
  5. Evitați hormonii, antibioticele și medicamentele din produsele de origine animală – Carnea convențională și produsele lactate sunt produsele alimentare cu risc sporit pentru contaminarea cu substanțe nocive. Cele mai multe pesticide se găsesc în grăsimile și țesuturile din carne. Antibioticele, medicamentele și hormonii de creștere sunt transmise direct în carne.
  6. Protejarea ecosistemului nostru – Conservarea solului și rotația culturilor mențin terenurile agricole sănătoase, iar abstinența chimică protejează ecosistemul.
  7. Reduceți poluarea și protejați apa și solul – Chimicalele agricole, pesticidele și îngrășămintele contaminează mediul înconjurător, otrăvind aprovizionarea cu apă prețioasă și distrugând valoarea terenurilor agricole fertile. Standardele ecologice certificate nu permit utilizarea chimicalelor toxice în agricultură și necesită gestionarea responsabilă a solului și a biodiversității sănătoase.
  8. Conservarea diversității agricole – Multe ferme ecologice cresc o gamă variată de alimente, luând în considerare elementele naturale și tradiția testată în timp. Diversitatea este esențială pentru supraviețuire.
  9. Susținerea directă a agriculturii – Cumpărarea de alimente ecologice este o investiție într-un viitor rentabil.
  10. Țineți copiii și viitorul în siguranță – susținerea unui sistem ecologic reprezintă un vot direct pentru un viitor durabil pentru generațiile viitoare.

Abia așteptăm sa ne scrieți!