Deși uneori poate fi mai tentant și mai ușor pentru noi să facem o comandă online mâncare București, sunt situații în care probabil vă doriți să gătiți și acasă, iar pentru a face acest lucru vă orientați către modalități diverse de a găti cât mai sănătos.

Cum sunt afectate alimentele de gătit?

Atunci când gătim distrugem atât bacteriile, cât și o parte din substanțele nutritive care se găsesc în acestea. Ideea este că daca am alege să nu mai gătim alimentele e posibil să avem de-a face cu toxiinfecția alimentara. Gătind un anumit aliment, eliminam riscurile care vin la pachet cu alimentul respectiv.

De ce este o idee bună să gătiți cât mai sănătos?

Gătind sănătos mâncarea, reușiți să eliminați bacteriile, iar absorbția nutrienților de către organism se vă face mult mai eficient. Un alt lucru important atunci când vine vorba despre gătirea mâncării este că metabolizarea nutrientilo este făcută mult mai repede, substanțele periculoase fiind distruse. Chiar și digestia este îmbunătățită daca optați pentru gătitul sănătos.

Comandă online mâncare București

Care sunt cele mai comune metode de a găti sănătos?

Una dintre metodele de a găti sanatos este prăjirea cu aer, alimentele pastrandu-și în acest fel toate proprietățile nutritive, dar și aroma caracteristică. De asemenea, mâncarea este pregătită foarte rapid în acest fel, fară prea mult efort. Felurile de mâncare sunt aromate pentru că ingredientele sunt expuse la aer fierbinte din toate unghiurile. Un alt avantaj al acestui tip de gătire este faptul că nu va mai trebui să folosești grăsimea.

Fierberea este o alta metodă destul de comună de gătit, ea fiind recomandata în special pentru supe și ciorbe. Prin fierbere, nutrienții foarte utili organismului ajung în apa, de aceea nutriționiștii recomandă că apa rezultata în urma fierberii cărnii sau a legumelor să nu fie aruncata. Ea trebuie utilizata pentru a pregăti de exemplu și alte mâncăruri în situația în care vă doriți acest lucru. Este bine de știut că morcovii și dovleceii sunt două legume care își păstrează foarte bine toate proprietățile nutritive prin fierbere.

Comandă online mâncare București

Gătirea la abur

Este o metodă la îndemăna pe care o puteți avea în vedere pentru că orice aliment poate fi gătit la abur, aceasta metodă fiind recomandată de către nutriționiști. Apelând la acest tip de gătire nu veți mai avea de-a face cu sacrificarea gustuluiu și în același timp vă veți bucura de toți nutrienții din alimente. Gătitul la abur este o metoda mai puțin agresiva de a gați.

Atât cartofii, porumbul, dar și morcovii pot fi gătite fară nici o problema la abur. De asemenea, paștele de tip tagliatelle pot fi și ele gătite în acest mod.

Cel mai sănătos mod de a consuma alimentele este să este însă opțiunea raw și anume de alimente crude. În acest fel puteți fi siguri de faptul că organismul vostru profita de toate vitaminele, dar și de toți nutrienții din aceste alimente bio. Trebuie să știți însă că nu toți nutriționiștii sunt pe deplin mulțumiți de aceasta modalitate de consum a alimentelor și anume că unele alimente ar trebui neapărat gătite pentru a putea fi mai sănătoase. De exemplu este important să gătiți morcovii, roșiile, spanacul ,dar și cartofii sau ardeiul pentru că aceste alimente eliberează antioxidanții.

Atunci când oamenii optează pentru un serviciu de delivery mâncare București aleg cel mai des mâncarea la grătar sau mâncarea prăjită. Gătitul mâncării la grătar este considerat a fi cel mai sănătos și mai gustos dar cu toate acestea trebuie să aveți grijă la carnea arsă gătită pe grătarul clasic pentru că acest tip de carne poate duce la creșterea riscului apariției unor forme de cancer. Stir-frying este și ea o metoda îndrăgită de a gați, această metodă oferindu-vă un timp de gătire destul de scurt, alimentele pastrandu-și textura.

Comandă online mâncare București, mâncare sănătoasă, livrată rapid, direct la ușa ta.

Descoperă ofertele noastre