An de an în Europa se consumă produse bio în valoare de 20 de miliarde de euro, iar această piață este într-o continua creștere. Țara noastră nu ocupă însă un loc prea important în ceea ce privește mâncarea bio, dar cu toate acestea, mâncarea de acest fel începe să devina o alternativă la produsele industriale chiar și la noi în țară.

mâncare BIO

De ce ar trebui să consumăm mâncarea bio?

Chiar dacă mergeți în oraș pentru a vă bucura de mâncarea bio sau optați pentru a comanda mâncare Pipera care să ajungă acasă, trebuie să vă gândiți că mâncarea bio oferă o mulțime de beneficii atât sănătății voastre, cât și mediului înconjurător. Unul dintre motivele pentru care mâncarea bio este atractiva îl consta faptul că acest tip de mâncare este lipsit de reziduuri de pesticide care pot fi dăunătoare pentru organismul uman.

Multe studii indică faptul că exista un număr mare de produse stropite cu substanțe toxice, acestea declanșând o serie de probleme deosebit de grave precum este și cazul cancerului. 90% dintre fungicidele de pe piață, 60% dintre erbicide și 30% dintre insecticide pot fi „potențial cauzatoare de cancer”. Unul dintre cele mai importante erbicide și anume „RoundUp” poate duce la cancer. Persoanele expuse la pesticide au o creștere semnificativa a incidenții bolii Parkinson fata de cele care nu sunt expuse la acestea.

Un alt lucru pentru care este important să aveți în vedere consumul de mâncare bio atunci când optați pentru o comandă online mâncare este că aceasta nu conține neurotoxine și anume niște toxine deosebit de daunatore pentru celulele nervoase și pentru creier. Toxinele de acest fel au fost folosite că arme în Primul Război Mondial, ulterior fiind adaptate industriei agriculturii pentru a combate dăunătorii. Este foarte important și să includeți mâncarea bio în alimentația unui copil, organismul acestuia fiind mult mai sensibil la substanțele toxice.

mâncare BIO

Alte motive pentru a consuma mâncare bio

Mâncarea bio este una bogată în în nutrienți fata de mâncarea foarte procesată. Produsele bio conțin o cantitate mare de antioxidanți, vitamina C, dar și diverse minerale precum fierul, cromul, magneziul sau calciul. Alimentele, dar și producția ecologica sunt singurele variante pe care le avem la dispoziție pentru a face o agricultura durabila. În tarile în care s-au folosit erbicide și pesticide în exces solul și-a pierdut din proprietăți, ajungând până în punctul în care deteriorarea puternica a solului a creat numeroase probleme.

Pesticidele sunt responsabile cu poluarea apelor, lucru care îi afectează în special pe oamenii care locuiesc în mediul rural și se bazează pe sursa de apa din sol. Atât consumarea, cât și cumpărarea de produse organice duce la o reducere a poluării și astfel din acest punct de vedere țoață lumea are de castigat.

Cu toate că la noi în tara produsele bio și mâncarea sănătoasă nu sunt atât de apreciate pe cât ar trebui să fie, consumatorul roman a început să învețe și să aleagă pe cât posibil și alimentele bio, începând să recunoască adevărată valoare a acestor alimente. Este important așadar să includem în alimentația noastră cât de des posibil produsele bio pentru că acestea ne ajuta să ne menținem sănătoși. În acest fel, pe lângă faptul că ne menținem sănătatea, reușim și să contribuim și să sprijinim fermierii care aleg să producă acest tip de mâncare sănătoasă.

Mâncarea sănătoasă are un gust mai bun și în același timp, fiecare persoana reușește să beneficieze de un număr mai mare de nutrienți foarte utili organismului. Este important așadar să țineți cont de toate aceste beneficii și să alegeți mâncarea bio. În acest fel reușiți să evitați și organismele modificate genetic, bucurandu-vă de efectele benefice ale mâncării sănătoase.

Comandă online mâncare București, mâncare sănătoasă, livrată rapid, direct la ușa ta.

Descoperă ofertele noastre